11 Hainan!
Door: bartje
Blijf op de hoogte en volg Bart
27 Juni 2008 | China, Hainan
Er is veel gebeurd! Om te beginnen kreeg ik geweldig nieuws van thuis dat er een mooi hengstveulentje geboren is! Ik heb hem Dias genoemd. Tussen de foto’s bij dit verhaal zitten ook enkele foto’s van Dias!
De film waarover ik vorige keer vertelde is gemonteerd. Echt geweldig lachen hoe het allemaal gemonteerd is. Bartje rent gewoon door Athene en gaat een gevecht aan met duizenden soldaten haha. Alleen is de film jammer genoeg iets te lang om op internet te zetten.
Verder is m’n maat Xiao Tang de afgelopen week afgestudeerd. Veel lof van de leraren voor zijn geweldig project. Zijn project is het beste van de hele universiteit en hij gaat nou een gooi doen naar de provincie prijs.
Tenslotte is m’n computer gecrashed… Heb hem met veel geluk kunnen laten maken zonder dat de informatie verloren ging. Alleen is m’n computer nou geheel in het chinees en ik begrijp er dus geen flikker meer van. Ik ben bijvoorbeeld 5 minuten bezig geweest om gewoon de functie letters typen in Microsoft word te vinden. Ook alles wat ik in google zoek krijg ik in het chinees omdat ik een voorkeursinstelling voor chinees heb… HANDIG…
Hainan!!!
Vorige week woensdag belde een vriend van mij uit Shanghai op met de vraag of ik druk was. Ik vertelde dat een student nooit te druk is, en hij vroeg of ik zin had in vakantie. Hier regende het toen al een week aan 1 stuk dus ik was wel in voor een vakantie, en omdat de overheid de brandstof voor de vliegtuigen voor een deel betaald is het vliegen hier spotgoedkoop, dus de vakantie ook!
Dus de volgende dag vanuit de les naar het vliegtuig en ‘s avonds zaten we achter een kokosnoot in het mooie Hainan. Dit is een tropisch eiland gelegen naast Vietnam. Hier hebben we 5 dagen aan het strand gelegen en wat uitstapjes gemaakt naar het binnenland. Nou denk je natuurlijk: Bart de lambal gaat alweer op vakantie… Maar zo moet je dat niet zien! We gaan naar een plek waar men echt geen engels spreekt, dus moet je wel Chinees spreken, dus het is meer een praktijkweek. De 2e dag wilden we in de avond naar een café ofzo. De taxichauffeur kwam voorrijden met een versleten volkswagen. Niet zo vreemd, de meeste taxies zijn oude volkswagens. Alleen was in deze taxi een complete cinema ingebouwd. Beeldscherm, doubly surround system etc. Hij liet een dvd zien van een bar waarvan hij de eigenaar kende en daar zouden we goede korting krijgen. Toen we iets verder vroegen bleek het een ‘dirty ktv’ te zijn. Is zeg maar een soort karaokebar waarbij je bij ieder biertje een chineesje krijgt… Uiteindelijk dus maar naar het gewone café gegaan haha.
In ons hotel zaten enkele Russen… Dus de dag na de vreselijke nederlaag zijn we opzoek gegaan naar een hotel zonder Russen. En ja hoor! Gevonden! En wonder boven wonder zat hier nog een nederlander die ook gevlucht was voor de Russen hahahaha.
Tussendoor zijn we ook naar een soort kuuroord geweest. Hier waren verschillende baden. Zoals heetwater baden (de favoriet van chinezen). Ik ben tot de 45graden gegaan. Maar naast mij zaten chinezen druk te praten in baden van 50 en 54 graden!
Verder hebben we een bad genomen met kleine visjes, deze knabbelen alle dode cellen van je huid, echt een vreemd gevoel!!!
De laatste dag hebben we doorgebracht in het hotel waar 2 jaar geleden de miss world verkiezing is gehouden. We hebben overal gezocht naar de knappe vrouwen... Maar helemaal niets gevonden! Uiteindelijk maar een praatje gemaakt met de barvrouw.
Bij terugkomst op school was er weer veel veranderd. Dwars op de paralelweg om onze school zijn 2 muren gemetseld en nou zijn ze begonnen met een muur voor de ingang te bouwen… Beetje chinees om eerst een weg aan te leggen en vervolgens dwars op deze weg een grote muur de bouwen. Verder is de auto van m’n taxi-chaffeur weer gemaakt, echt veel beter is de auto niet gaan lopen van het opstootje met de cementwagen. M’n scooter is weer eens kapot. Ben naar de garage gegegaan om onderdelen te gaan kopen. Daar lag een doos met de opdruk “maed in China”. Dat had ik ook wel kunnen raden met zo’n spelfout.
In de avond dat ik terugkwam van Hainan had ik een verjaardag, nogal een sjieke bedoeling in een superlux restaurant in de bergen. Een grote ronde tafel voor 15 man en natuurlijk ook de nodige flessen rijstwijn, dus de volgende dag was ik weer niet veel waard in de les. Heb nu nog 1 week school en enkele neptoetsten en dan ben ik klaar met school!!! Ga nu maar eens leren voor het mondeling van maandag…
Gegroet
Rian en Kees,
Gino en Pino, dat klinkt goed! Zouden jullie er voor de zekerheid niet nog wat meer kunnen nemen? Dan heb je wat reserve voor als er eentje onder de tractor loopt ofzo. Kees heel erg bedankt voor de hulp om het hooi droog binnen te krijgen!
Jan de buurman,
Ja mijn Grieks was niet meer wat het geweest was haha. Ik moest 1 zinnetje zeggen maar ik denk dat de Grieken er weinig van zouden verstaan.
Janneke,
En? Is het nog gekker? Haha
Towanny,
Bedankt voor het snoeien van de haagjes he! Ben benieuwd naar het resultaat!
Kluitje,
Zoals je gevraagd had heb ik uitgebreid warenonderzoek gedaan. Er zijn hier 4 biersoorten. De belangrijkste is Tsingdao genaamd. Origineel door de Duitsers gebrouwen en ongeveer 30cent voor 0.6liter, maar in het café betaal je natuurlijk ook gewoon 3 euro… Het smaakt nergens naar en 3,6% alcohol is natuurlijk ook niet echt boeiend. Maar wees gerust: overal is Heineken.
Monkie,
Zeker! Ik ben bekenaar en geen Chinees, kom ook gewoon weer thuis eind Augustus.
Jante,
Je hoeft niet bang te zijn dat mijn punten beter zijn dan die van jou, ze zijn misschien wel heel hoog maar het stelt niet echt veel voor! Ik heb een 9,8 gehaald voor international trade, maar heb nooit een toets gemaakt! Haha
Hoe is het met Tesoro?
Hainan!!!
Gegroet
Rian en Kees,
Jan de buurman,
Janneke,
En? Is het nog gekker? Haha
Towanny,
Bedankt voor het snoeien van de haagjes he! Ben benieuwd naar het resultaat!
Kluitje,
Monkie,
Jante,
Hoe is het met Tesoro?
27 Juni 2008 - 12:06
Arjen:
Hoi Bart,
Wat een leventje. Krijg je daar nog studiefinanciering voor ook?
Het hengstje is erg mooi. Saar, Suus en Joep zijn al drie keer gaan kijken.
Veel plezier met je laatste lesweek.
Arjen -
27 Juni 2008 - 12:48
Karin:
Heyy bartje,
Eigenlijk heb je toch wel een relexed leventje zo daar in china ;) Beetje drinken, beetje om reis naar heerlijke plaatsen... Geloof dat ik maar jou opleiding ga volgen :-P Ging t trouwens wel goed in het vliegtuig?? Als ik die foto zo zie is het net of de boel in de fik staat..
Groetjes x karin -
27 Juni 2008 - 17:07
Iante:
heey bart
hoop wel dat je slacht voor je (bij mij is het denk ik niet gelukt)
met tesoro gaat het steets beter ik kan al heerlijk rustig buiten rijden doet bijna niks meer alleen voor putten krijg ik hem niet over de angst heen maar dat gaat ook al steets beter.
springen doe ik niet meer met hem daar bakt hij niks van en hij vind het ook niet leuk.
ik ga verder met hem met dresuur dat vind ik ook wel leuk.
ik heb laats zels zonder zadel in de tuin achter ons gereden.
want elke zondag eigenlijk laat ik hem hier bij mij loopen bij hella en jolly is supper leuk om ze dan tezien ze sjesen door de achter tuin met zijn 3tjes:P
maar ik zal je nog wel een een paar foto's van tesoro laten zien en zo ie zo met je langs komen als je trug bent.
maar ik moet mijn zwangere zus nu helpen
veel liefs Iante -
27 Juni 2008 - 20:33
Jiska:
heyy
mooi veulen hoor!
dit weekend nog vlakbij je thuis geweest. was het weekend op breda hippique. erg leuk!
zo te lezen heb jij t ook nog steeds erg leuk...
have fun nog even!
Xx jis -
28 Juni 2008 - 11:59
Ilonka:
Super! Kun je nog zo'n uitgebreid onderzoek doen en dan voor wijn ;-)! Wanneer vertrek jij naar Beijing? Wij komen 5 augustus aan in Shang hai. Jouw plannen voor de Olympische Spelen zijn toch niet veranderd he? -
28 Juni 2008 - 12:01
Ohw ja! Gaaf veulen! -
28 Juni 2008 - 12:06
Ilonka:
Ohw ja deel 2; hier ook leuk nieuws! De schimmel doet het super! Heb nu 3 x internationaal gestart waaronder Breda Hippique!! 1ex 7e 2ex 14e afgelopen weekend 7e! Michelle vroeg nog naar je tijdens Breda Hippique ;-) heb haar de tip gegeven dat ze je maar een berichtje moest sturen ;-)! xx -
28 Juni 2008 - 20:33
Jan:
Hoi Bart,
Je hebt wel onderzoek gedaan naar 4 biersoorten, maar eentje heb je maar beschreven. De andere waren zeker zo goed, dat je er straal bezopen van werd? Ja , en dan kun je over de resultaten niets schrijven.Ik heb de foto`s bekeken,maar ik ben tot de conclusie gekomen dat jullie het bier middels een infuus innemen,hahaha!
groet Jan.
30 Juni 2008 - 16:10
Rosemarie:
Hey Bart,
Klinkt allemaal super daar! Beetje vakantie vieren en zuipen.
Handig alles in het chinees op je comp, zou hem daar maar niet meer laten fixen.
Hier in Nederland alles goed, hard aan het werk en in de weekenden feesten!
Leuk veulen trouwens!
Geniet maar weer van je vakantie!
Groetjes Roos -
30 Juni 2008 - 22:36
Jens:
hahahaha, praktijk week hahaha!!!
prachtig!!! -
02 Juli 2008 - 14:43
Thijmen:
heej bartje
alles goed jongen met mijn wel
jij ben echt wel een lambal een beetje op vakantie gaan daarow en dan nog beweren dat het een praktijkweek is pfff
met het veulen is alles super en ik hoor nog van je en als je thuis komt heb ik nog een mooie verrassing voor je;)
groetjes,
thijmen!!! -
02 Juli 2008 - 20:05
Janneke:
Je verhaal van deze keer valt me een beetje tegen hoor haha! Al vraag ik me wel af wat er gebeurd op die ene foto in het vliegtuig?! Geniet nog maar lekker!
Kus Janneke -
15 Juli 2008 - 12:36
Monkie:
Hey Bartje...eind augustus, dan ben je mooi op tijd voor corso ;) ga je nog iets van de OS zien daar? En hebben ze in china geen rookverbod in de vliegtuigen? :) Neem je een kopietje mee van je film, misschien willen ze 'm wel draaien in de bios in Breda ;) geniet er nog lekker van, Cu!